Återvunnet

skjortan

Till min stora glädje har B övergett superhjältarna ett tag och vill ha på sig den här. Tyvärr har jag inga "före"-bilder på den, det var nämligen S skjorta från början, alltså en vuxenskjorta. När den sprack i ryggen sydde jag om den till B. Eftersom jag återanvände alla knapphålen och de flesta av fållarna gick det ganska snabbt och lätt. Fast när jag kom till kragen tvekade jag länge, jag tänkte att den som fanns skulle se clownstor ut på ett barn. Trixigt att sy en helt ny dock, så till slut chansade jag, sprättade loss och sydde fast. Och så himla stor ser den ju faktiskt inte ut. B är söt som en sockerbit i skjortan, men det är han ju å andra sidan i allt.

Ordkunskap

-Vad rimmar på dit? frågar B.

-Hit, bit, skit, säger jag och tror att han ska fnissa lite.

-Ja, det är sånt som finns på trasiga fönster.

-Va??? (Letar i minnet efter en barnbok där någon kastar skit på ett fönster så att det går sönder)

-Ja, sån lera man har runt fönstret.

-??? Menar du kitt??

-Ja, sån lera!

4-åringen vet vad kitt är men inte skit? Tror han att jag säger kitt när jag säger shit (ganska ofta) ? Järnspikar, fönsterkitt, liksom.

Någon gång har han väl sett oss kitta fönster på kolonistugan, men jag minns inte vilken sommar.

4 år idag

DSC_0651

Jag kan inte fatta att han blir 4 idag. Att jag varit hans mamma i 4 år. Jag känner mig fortfarande som en nybörjarmamma.

och Gott Nytt

svamp
..finaste julpyntet i år. Glassvampar från IcaMaxi.

Visst blev det en god jul iallafall. Vi åt julmat och tittade på Kalle tillsammans med goda grannar som inte heller ville ut och köra i snön. Det kom till och med en riktig tomte. På juldagen körde vi till Karlshamn och firade en gång till med släkten. Då gick det bra att köra och även tillbaka på annandagen. Ändå tills vi svängde in på Celsiusgatan. Då fastnade vi.. "Jävla snö" sa taxichauffören som hjälpte oss att knuffa loss bilen. Sedan fick vi hjälpa till att putta på ytterligare 2 bilar innan vi burit in alla väskor.